Acasă Extern Vladimir Putin a intrat în izolare după ce câțiva membri ai anturajului...

Vladimir Putin a intrat în izolare după ce câțiva membri ai anturajului său s-au îmbolnăvit de COVID-19

0

Președintele rus Vladimir Putin este în izolare, după ce mai mulți membri ai anturajului său au fost infectați cu COVID-19, informează CNBC, care citează un anunț al Kremlinului.

Putin, în vârstă de 68 de ani, urma să călătorească în Tadjikistan pentru o serie de întâlniri în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) și Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), având în vedere situația tot mai gravă din Afganistan.

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă este o alianță militară interguvernamentală care a fost semnată la 15 mai 1992 de șase state post-sovietice aparținând Comunității Statelor Independente (CSI): Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Organizația pentru Cooperare de la Shanghai este o organizație din care fac parte Rusia, China și patru foste republici sovietice din Asia Centrală: Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan și Kârgâzstan. Obiectivul acestei structuri este amplificarea cooperării diplomatice, militare și economice dintre statele membre.

Potrivit anunțului făcut de Kremlin, Vladimir Putin l-a sunat pe președintele tadjic Emomali Rakhmon și i-a explicat că nu va putea călători din cauza izolării, dar că va participa la întâlniri prin videoconferință.

Președintele rus a luat măsuri de precauție în timpul pandemiei COVID-19 și s-a vaccinat cu două doze ale vaccinului rusesc Sputnik V.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.