Președintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, aduce în prim-plan o serie de discrepanțe între realitatea din teren și cifrele triumfătoare vehiculate de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și președintele Maia Sandu în legătură cu realizările în infrastructura rutieră. Filat subliniază că, în loc de promisiunile grandioase și declarațiile repetate despre cei 700 de kilometri de drumuri construite, cifrele oficiale și rezultatele reale indică doar 9 kilometri de drumuri efectiv construite în ultimii patru ani, scrie telegraph.md.
„Este clar că PAS și Maia Sandu preferă să-și construiască succesele pe baze false. Cum altfel se poate explica faptul că, în tot acest timp, drumurile noi realizate se ridică la un modest 9 kilometri, în timp ce 85 de kilometri au fost doar reparați, însă guvernul se laudă cu 700 km? Este o manipulare clară a datelor pentru a crea iluzia unor realizări care, în fapt, nu există”, a declarat Filat.
Liderul PLDM critică și tentativa autorităților de a distrage atenția de la lipsa de progrese reale prin publicarea de statistici umflate și schițe grandioase, în loc să prezinte faptele așa cum sunt. „Cineva din PAS trebuie să învețe diferența dintre ‘construit’ și ‘reparat’, pentru că acest guvern se joacă periculos cu încrederea cetățenilor”, a adăugat acesta.
Filat a adus în discuție și proiectul drumului Leova-Bumbăta, pe care l-a descris ca fiind un simbol al eșecului guvernării PAS și al președintelui Maia Sandu în gestionarea resurselor publice. „Acest drum nu este doar un proiect ratat, ci și o demonstrație clară a modului în care se face ‘hoție legalizată’ sub ochii noștri. Și pentru asta, cineva trebuie să plătească”, a subliniat Filat.
Vlad Filat a lansat un apel la responsabilitate și transparență, cerând PAS și Maiei Sandu să oprească manipularea datelor și să prezinte cetățenilor realitatea dură privind infrastructura, nu iluzii construite pe hârtii.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.