Acasă Politic Vlad Filat critică guvernarea și manipulările politice în legătură cu integrarea europeană

Vlad Filat critică guvernarea și manipulările politice în legătură cu integrarea europeană

0

Fostul prim-ministru Vlad Filat a publicat o postare pe rețelele sociale în care își exprimă îngrijorările cu privire la „valul de minciuni” care se răspândește în societate despre procesele legate de integrarea europeană. Filat a subliniat că a avut atribuții directe în acest domeniu și consideră că afirmațiile guvernării, în special cele referitoare la posibila anulare a regimului liberalizat de vize pentru cetățenii moldoveni, sunt false.

„Una dintre cele mai mari minciuni promovate de cei de la guvernare este că, dacă Maia Sandu pierde alegerile, Uniunea Europeană va anula regimul liberalizat de vize. Aceasta este o manipulare pentru a instiga frica în rândul cetățenilor”, a declarat Filat.

El a explicat că liberalizarea regimului de vize a fost obținută printr-un efort continuu și dedicat în perioada 2010-2014, în care nu a fost implicată Maia Sandu.

Filat a continuat, menționând: „Uniunea Europeană nu a anulat acest regim nici în perioada lui Plahotniuc și nici când puterea a fost preluată de socialiști. Nu îl va anula nici acum!” El a subliniat că regimul liberalizat de vize este destinat cetățenilor Moldovei, nu „aventurierilor politici gen Maia Sandu”.

În contextul referendumul recent, Filat a acuzat-o pe Maia Sandu de manipulare, afirmând că votul de la referendum a fost, în esență, un vot împotriva ei și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Dacă nu ar fi fost asociat acest referendum cu Maia Sandu, 70% dintre alegătorii noștri ar fi votat ‘DA’, deoarece ei sunt pro-europeni,” a spus el.

Filat a concluzionat mesajul său cu un apel către regimul Maiei Sandu:

„Lăsați integrarea europeană în pace și nu mai manipulați oamenii! Voi nu aveți nicio treabă cu integrarea europeană și, asociindu-vă cu acest proces, doar îl compromiteți.”

El i-a încurajat pe cetățeni să voteze liber și responsabil, pentru a asigura un viitor democratic și prosper pentru Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.