Acasă Justiţie Viorel Morari: Igor Dodon trebuia de mult să stea la puscărie

Viorel Morari: Igor Dodon trebuia de mult să stea la puscărie

0

Procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Jurnal TV, că președintele Igor Dodon ar fi trebuit de mult să stea la pușcărie. Potrivit dânsului Igor Dodon a primit salariu pentru prestarea activității de cercetător științific, fără a activa în acest domeniu. Ulterior, acesta ar fi restituit banii.

Atunci când prezentatorul emisiunii a menționat că Igor Dodon mereu a fost în funcții de răspundere, Viorel Morari a intervenit și a spus că pe acest subiect el are un regret, și vă explic de ce: ,,Domnul Igor Dodon demult trebuia să stea la pușcărie, să fie condamnat.”

În 2009, Igor Dodon a activat în acea perioadă în fucție de cercetătăor științific, nu a făcut nimic, dar a primit salariu de la Academia de Studii Economice, de sub 80 de mii. A fost o investigație jurnalistică, Procuratura Anticorupție sa autosesizat, a făcut investigația și s-a constatat că în perioada investigată, Președintele Dodon, la acel moment cercetător științific a restituit suma încasată, a declarat Viorel Morari.

În urma acestui caz a fost pornit un proces penal, însă Procuratura Generală a dispus neînceperea urmăririi penale, pentru că ar fi considerat că nu este temei așa cum banii au fost restituiți.

În același context, Viorel Morari a adăugat că președintele Igor Dodon are calitate de martor în dosarul ANTIFA. 

Potrivit lui Morari, în momentul reținerii sale, la judecătoria unde a fost adus, a fost prezent și un membru al grupării ANTIFA, Pavel Gricorciuc. ,,Eu intuiesc că Grigorciuc a apărut atunci la indicația cuiva sau datorită cuiva.”

,,Grigorciuc a recunoscut că a tipărit pliante pentru PSRM în 2014, însă domnul Dodon a negat legăturile sale cu ANTIFA și Grigorciuc”, a adăugat Morari.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale.

Pe 12 februarie Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Morari neagă acuzațiile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.