Acasă Extern Viktor Orban spune că Giorgia Meloni este „sora creştină” cu care împărtăşeşte...

Viktor Orban spune că Giorgia Meloni este „sora creştină” cu care împărtăşeşte rădăcini culturale

0

Premierul ungar Viktor Orban a salutat vineri relaţia sa apropiată cu omologul italian Giorgia Meloni, pe care a descris-o drept „sora sa creştină”, şi a declarat că identitatea culturală joacă un rol tot mai important în politica europeană, relatează Reuters.

Meloni, care se află la putere din 2022 în fruntea unei coaliţii de dreapta, s-a alăturat unui partid post-fascist în tinereţe, dar acum guvernează de pe poziţii conservatoare.

„Ea nu este doar o colegă (a mea), ea este o soră creştină a mea”, a declarat Orban jurnaliştilor în marja forumului economic TEHA din Cernobbio, în nordul Italiei.

Împărtăşirea rădăcinilor culturale „nu a jucat anterior un rol prea important în politica europeană, dar acum ne apropiem de o nouă eră”, a adăugat liderul maghiar.

Înainte de a ajunge la putere, Meloni s-a descris într-un discurs celebru: „Sunt femeie, sunt mamă, sunt italiană, sunt creştină şi nu-mi puteţi lua asta”.

Ea şi Orban sunt de aceeaşi părere cu privire la o serie de probleme, inclusiv cu privire la necesitatea unor politici mai dure în privinţa imigraţiei şi la apărarea valorilor familiei tradiţionale împotriva a ceea ce ei numesc lobby-ul LGBT.

Orban s-a prezentat ca un apărător al identităţii culturale a Ungariei împotriva imigraţiei musulmane şi un protector al valorilor creştine împotriva liberalismului occidental.

Cu toate acestea, Meloni este o apărătoare convinsă a Ucrainei, în timp ce Orban este liderul Uniunii Europene cel mai prorus, care critică cel mai mult sprijinul blocului comunitar pentru războiul Kievului împotriva invadatorului său rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.