Acasă Politic VIDEO // Vlad Filat: „Vizita Ursulei von der Leyen la Chișinău susține...

VIDEO // Vlad Filat: „Vizita Ursulei von der Leyen la Chișinău susține Maia Sandu, dar planul UE este pentru Moldova”

0

Fostul premier Vlad Filat a exprimat opinii critice în cadrul unei emisiuni televizate recent, referindu-se la vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Republica Moldova. Filat a afirmat că această vizită a avut o clară conotație electorală, având ca scop să o susțină pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale.

În contextul discuțiilor despre asistența financiară promisă de Uniunea Europeană, Filat a subliniat că din suma totală de 1,8 miliarde de euro, 1,5 miliarde vor fi acordate sub formă de credit, în timp ce doar 300 de milioane de euro vor fi disponibili ca granturi, reprezentând doar 16% din total.

„Un astfel de raport între credite și granturi nu a mai fost întâlnit. Spre comparație, în perioada 2010-2015, granturile constituiau 2/3 din finanțarea externă”, a adăugat el.

Filat a subliniat că este esențial ca cetățenii să înțeleagă că Planul de creștere propus de UE este destinat dezvoltării Republicii Moldova, nu este un plan de dezvoltare personalizat pentru Maia Sandu sau pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

„Indiferent de cine va fi la guvernare, atâta timp cât se respectă condițiile acestui plan, finanțarea va continua să vină în Republica Moldova”, a conchis Filat, evidențiind importanța stabilității politice și a reformelor necesare pentru a asigura un viitor prosper pentru țară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.