Acasă Politic VIDEO // Vlad Filat: Guvernul meu a fost demis din cauza cererii...

VIDEO // Vlad Filat: Guvernul meu a fost demis din cauza cererii de suspendare a funcționarilor implicați în omorul din Pădurea Domnească

0

Fostul premier Vlad Filat a făcut declarații recente cu privire la demiterea sa din funcția de prim-ministru, afirmând că motivul real a fost cererea sa de a suspenda funcționarii implicați în cazul omorului din Pădurea Domnească. Filat a subliniat că pentru Vlad Plahotniuc, procurorul general de atunci, el reprezenta totul, iar politica acestuia a influențat decizia de demitere.

„În această situație a apărut hotărârea Curții Constituționale din 22 aprilie 2013. Nu veți găsi în istoria și activitatea Curții ca, în aceeași zi în care a fost depusă sesizarea, să emită o hotărâre”, a declarat Filat, punând sub semnul întrebării rapiditatea reacției instituției.

Fostul prim-ministru a adăugat că, prin intermediul acestei hotărâri, a fost declarat incompatibil cu funcția sa, deoarece existau suspiciuni de corupție asupra altor membri ai Guvernului.

„Eu, în calitate de prim-ministru, nu am intervenit în niciun fel în aceste suspiciuni”, a explicat el.

„Cel mai amuzant în toată această istorie este faptul că, după ce am fost demis, toți membrii Guvernului care erau sub suspiciune s-au regăsit în Guvernul Leancă”, a concluzionat Vlad Filat, subliniind ironia situației și sugerează o continuitate a problemelor de corupție care persistau în politica moldovenească.

Aceste afirmații vin într-un context în care discuțiile despre reforma justiției și integritatea instituțiilor publice sunt mai relevante ca niciodată, lăsând loc pentru reflecții asupra trecutului politic al Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.