Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună: „Un sediu nou pentru procuratură nu rezolvă problema...

VIDEO // Victoria Furtună: „Un sediu nou pentru procuratură nu rezolvă problema corupției”

0

Victoria Furtună nu a ezitat să vină cu critici dure la adresa autorităților. De această dată aceasta a comentat accentul pus pe construirea unui nou sediu pentru Procuratura Anticorupție, care spune dânsa, este o distragere de la problemele reale, precum combaterea corupției mari. În opinia sa, în loc să se concentreze pe infrastructură, autoritățile ar trebui să se ocupe de investigarea efectivă a cazurilor de corupție.

„Nu înțeleg de ce se pune atât de mult accent pe acest sediu nou pentru procuratură. De obicei, ne ocupăm de orice altceva, dar nu de ceea ce este cu adevărat important. Ne preocupăm de sedii și de procese birocratice inutile, dar ignorăm investigarea reală a cazurilor de corupție,” a declarat Furtună.

Ea a subliniat importanța acțiunii directe, afirmând că ofițerii ar trebui să fie implicați în anchete și măsuri speciale de investigație pentru a combate corupția. În opinia sa, infrastructura nu ar trebui să fie o scuză pentru lipsa rezultatelor în lupta împotriva corupției.

„Sediul nu trebuie să fie un obstacol pentru inițierea dosarelor penale în cazurile de corupție mare. În trecut, lucram în condiții mult mai dificile, câte 10 persoane într-un birou, dar rezultatele erau evidente. Nu este vorba de sedii, ci de voința de a schimba lucrurile.”

Furtună a reiterat că Centrul Național Anticorupție (CNA) are deja resursele necesare pentru a desfășura activități eficiente de investigare, susținând că un nou sediu pentru procuratura anticorupție este o risipă de resurse.

„Statul ar trebui să investească aceste resurse în dezvoltarea economiei, nu în construirea de noi sedii. CNA funcționa foarte bine în sediul actual, iar în trecut nu existau scurgeri de informații sau acte de corupție și abuz în serviciu. Unde sunt acum dosarele, probele și răspunderea pentru abuzurile comise?”

Furtună a încheiat spunând că soluția nu constă în infrastructură, ci în determinarea de a acționa eficient împotriva corupției și de a aduce persoanele vinovate în fața justiției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.