Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună, săgeți către Maia Sandu: „Vă deziceți de PAS,...

VIDEO // Victoria Furtună, săgeți către Maia Sandu: „Vă deziceți de PAS, care minte sau candidați din partea unui partid de mincinoși?”

0

Candidata independentă la prezidențiale, Victoria Furtună, lansează noi acuzații la adresa Maiei Sandu. Se întâmplă după ce deputatul PAS, Vasile Șoimaru a declarat că guvernarea va interzice Mitropolia Moldovei, iar Maia Sandu a dezmințit declarațiile parlamentarului. Fostul procuror o întreabă pe șefa statului cum ar trebui interpretată poziția sa și dacă se dezice de PAS, scrie libertv.md.

„Șefa statului a numit minciună afirmația unui deputat. Nu a unui deputat, doamna Sandu, ci a unui deputat a partidului de guvernământ a Republicii Moldova. Partidul dumneavoastră, din care dumneavoastră candidați la prezidențiale. Eu mă întreb, ca și ceilalți cetățeni, cum trebuie interpretată poziția dumneavoastră?

Vă deziceți de PAS-ul mincinos sau candidați din partea unui partid de mincinoși? Sau poate deputatul spune pur și simplu o prostie și este posibil ca dvs să ne mințiți, doamna Sandu? Până la alegeri, este periculos să vociferați decizii nepopulare, așa-i? Eu mă întreb ce facem cu declarația altui deputat PAS care a comparat Moldova cu un copil născut în urma unui viol. De aceste cuvinte nu v-ați dezis.  Reiese că și dvs considerați că Republica Moldova este un copil nedorit?”, a declarat Furtună pe rețelele sociale.

Întrebat cum comentează participarea recentă a unui grup de preoți subordonați Mitropoliei Moldovei la pelerinaje în Federația Rusă, care ar fi fost finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor, Vasile Șoimaru a declarat: „Eu voi fi un pic mai radical. Vine momentul când și noi, ca și Ucraina, o să ne dezicem de Mitropolia Moldovei, care de fapt este a Rusiei”.

Ulterior, președinta Maia Sandu a declarat că deputatul PAS Vasile Șoimaru răspândește falsuri atunci când susține că guvernarea va interzice prin lege Mitropolia Moldovei. „Declarațiile deputatului nu au nimic cu realitatea”, spune șefa statului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.