Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună propune un program de acces gratuit la cultură...

VIDEO // Victoria Furtună propune un program de acces gratuit la cultură pentru toți cetățenii

1

Într-o declarație recentă, Victoria Furtună a prezentat o inițiativă inovatoare menită să aducă teatrul și cultura mai aproape de cetățenii Republicii Moldova. Ea a subliniat faptul că, deși cultura și credința fac parte din identitatea noastră de la naștere, mulți nu își permit să participe la evenimente culturale din cauza veniturilor reduse, fie că vorbim de salarii sau pensii mici.

„Ne-am propus să oferim fiecărui cetățean o sumă de bani pe un ‘card cultural’, astfel încât teatrul să ajungă în fiecare oraș și școală, iar statul să acopere aceste costuri. Astfel, cei 281 de milioane de lei alocați teatrelor vor fi folosiți eficient, iar noi, cetățenii, vom avea mai multe oportunități de a participa la evenimente culturale,” a explicat Furtună, în cadrul unei întâlniri cu electoratul.

La final, Furtună și-a întrebat susținătorii ce părere au despre această inițiativă.

Potrivit dânsei, această măsură are ca scop dezvoltarea teatrelor locale și creșterea accesului populației la evenimente culturale, contribuind astfel la revigorarea sectorului cultural.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.