Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună propune reformarea sistemului de pensii pentru a asigura...

VIDEO // Victoria Furtună propune reformarea sistemului de pensii pentru a asigura siguranța financiară a cetățenilor

0

Candidata la președinție, Victoria Furtună, a declarat că statul trebuie să sprijine cetățenii în construirea unui viitor sigur, anunțând propuneri de reformare a sistemului de pensii din Republica Moldova. În cadrul unei recente întâlniri, Furtună a subliniat importanța asigurării siguranței și stabilității financiare pentru fiecare pensionar.

„Astăzi propun să revizuim abordarea față de sistemul de pensii, pentru a asigura fiecăruia dintre noi siguranță și stabilitate la pensie”, a declarat Furtună. Aceasta a sugerat crearea unor conturi individuale de pensii, care să funcționeze similar cu depozitele bancare. „Fiecare dintre noi va putea să acumuleze fonduri pe parcursul a 20, 30, 40 de ani de activitate profesională, iar dobânzile la aceste sume vor genera un venit suplimentar. Imaginați-vă ce sumă semnificativă se poate acumula în acest timp!”

Candidata a subliniat că aceste fonduri vor rămâne proprietatea individuală a fiecarei persoane, oferindu-le libertatea de a le utiliza după bunul plac, de a le lăsa moștenire sau de a le folosi pentru cauze nobile. „Sarcina noastră este să creăm un sistem în care economiile voastre pentru pensie să rămână mereu sub controlul vostru, iar statul să devină un sprijin de încredere, nu o povară”, a declarat Furtună.

„Odată ce voi deveni președinte, voi face tot ce este necesar pentru a vă asigura o viață demnă la pensie și pentru a restabili încrederea în ziua de mâine”, a conchis aceasta, încurajând cetățenii să își exprime susținerea pentru o reformă radicală a sistemului de pensii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.