Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună, despre licitația de la Aeroport: „Este un abuz...

VIDEO // Victoria Furtună, despre licitația de la Aeroport: „Este un abuz în serviciu, se vede clar că licitația este organizată pentru o anumită companie”

0

”Interminabila licitație la Aeroportul Internațional Chișinău este un evident abuz în serviciu, iar organele de urmărire au toată baza tehnică și cunoștințele necesare pentru a veni cu probe clare în acest sens”. Declarația aparține fostului procuror anticorupție, Victoria Furtună și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Potrivit candidatei la prezidențiale, este clar de la sine că licitația este organizată pentru o anumită companie, scrie libertv.md.

„Te uiți la caietul de sarcini și înțelegi să este adaptat special după caracteristicile tehnice a agentului respectiv. Procuratura Generală trebuie demult să inițieze o cauză penală aferent circumstanțelor în cauză, cel puțin privind tentativa de abuz în serviciu sau chiar abuz în serviciu. Eu aș sugera guvernării să adapteze acest caiet de sarcini în așa manieră ca să poată participa la această licitație agenți economici din Republica Moldova”, a declarat candidata.

Mai mult, fostul procuror se întreabă de ce aceste spații comerciale trebuie date în gestiunea cuiva, iar statul nu poate singur să le administreze și să le dea în chiria unor companii autohtone.

„În caz contrar, de ce la această licitație nu au fost admise companii din Republica Moldova? În țara noastră nu există companii care să dețină experiența necesară pentru a gestiona aceste încăperi? Sunt o mulțime de întrebări care demonstrează că asistăm la o nouă schemă de delapidare a proprietăților statului. Eu, în general, îi întreb de ce aceste spații trebuie date cuiva în gestiune. Asta e cel mai ușor de administrat. De ce statul nu dă în chirie spațiile respective?  Reiterez, Republica Moldova este dotată cu suficientă tehnică specială de investigație, care poate documenta absolut orice infracțiune. Nu se dorește”, a declarat Victoria Furtună.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.