Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună: “Contra cui și, cel mai important, împotriva...

VIDEO // Victoria Furtună: “Contra cui și, cel mai important, împotriva la ce ne înarmăm?”

0

Victoria Furtună, ex-procuror anticorupție, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a criticat dur implicarea tot mai mare a țării în proiectele militare internaționale, contrar neutralității consfințite în Constituție.

Ea a subliniat că majoritatea cetățenilor sunt împotriva aderării la NATO și a avertizat că actuala conducere riscă să ducă țara într-o direcție periculoasă, ignorând voința poporului și principiile democratice.

Furtună a făcut un apel la menținerea unui echilibru și la protejarea suveranității și păcii în Moldova, susținând că țara are nevoie de un lider care să pună interesele naționale pe primul loc, scrie telegraph.md

“Numai un nebun nu realizează că neutralitatea unui stat ajută la menținerea și consolidarea păcii, protejează țara de conflicte și împiedică implicarea acesteia în acțiuni militare.

Peste 60% dintre locuitorii Moldovei, conform celor mai recente sondaje, se pronunță împotriva aderării țării la blocul NATO, împotriva participării în orice proiecte ale alianței și sunt gata să susțină neutralitatea constituțională și o politică externă echilibrată.

Dar, în ciuda neutralității consfințite în Constituția țării, Moldova este din ce în ce mai mult atrasă în orbita de influență a NATO. Militarii noștri sunt forțați să participe la proiecte militare internaționale ale Alianței. Conducerea incompetentă a țării achiziționează noi arme, iar recent s-a aflat că Estonia va achiziționa pentru Moldova un lot de vehicule blindate în valoare de 46 de milioane de euro în cadrul Instrumentului European pentru Pace.

„Această achiziție, în valoare de aproximativ 46 de milioane de euro, este destinată creșterii capacității de apărare a Armatei Naționale”, se menționează în comunicatul Ministerului Apărării.

Împotriva cui, și mai ales pentru ce ne înarmăm? Vor trimite concetățenii noștri la sacrificiu, forțându-i să se jertfească pentru interesele cuiva de peste ocean? Aceste întrebări sunt ridicate de mulți cetățeni ai țării noastre, cu care interacționez zilnic.

Moldova ar trebui să se comporte mai reținut; radicalizarea politicii externe și „jocurile geopolitice” reprezintă drumul sigur spre pieirea statului și a societății.

Este important să știm să menținem echilibrul, mai ales acum. Toată lumea înțelege că nu trebuie să trecem liniile roșii. Dar regimul galben inadecvat continuă să apese asupra societății, încălcând toate principiile și libertățile democratice. Ei înțeleg totul. Doar că îndeplinesc un ordin…

Moldova are nevoie de un președinte moral și intelectual competent, care, ținând cont de realitățile geopolitice, va pune interesele țării pe primul plan.

Actuala neînțelegere în funcțiile cheie ale statului nu este capabilă să construiască o politică național-orientată. De aceea țara se află pe marginea prăpastiei.

Scenariul dur pe care Moldova îl urmează acum poate lucra împotriva noastră a tuturor. De aceea, astăzi este atât de important să nu trecem liniile roșii și să menținem situația sub control.

Și repet din nou pentru toți: Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de un lider orientat spre națiune, care să protejeze suveranitatea și pacea în țara noastră”, a declarat Furtună.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.