Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună, candidata la Președinția Republicii Moldova, face apel la...

VIDEO // Victoria Furtună, candidata la Președinția Republicii Moldova, face apel la unitate în chestiunea Transnistriei

0

Candidata la Președinția Republicii Moldova, Victoria Furtună, a răspuns recent criticilor legate de lansarea sa electorală, care a avut loc pe malul stâng al Nistrului, într-o zonă considerată parte a Transnistriei. Într-o declarație publică, Furtună a subliniat că vede acest teritoriu ca fiind parte integrantă a Republicii Moldova și consideră irelevante discuțiile despre locația exactă a filmării.

„Nu văd de ce ar fi interpretări legate de faptul că lansarea mea s-a filmat în Transnistria și nu în Chișinău. Mâine mă voi filma în Găgăuzia, poimâine în Chișinău. Ce problemă este aici? Mai degrabă ar fi trebuit să tragă atenția la mesajul pe care am vrut să-l transmit”, a declarat Furtună.

Candidata a afirmat că își asumă mesajul și a subliniat necesitatea de a reabilita conflictul artificial creat între malul drept și malul stâng al Nistrului. În programul său electoral, ea va include pași concreți pentru a depăși această diviziune. În același context, Furtună a reacționat la declarațiile președintei Maia Sandu, conform cărora integrarea în Uniunea Europeană ar putea avea loc doar pentru cetățenii de pe malul drept al Nistrului. Candidata la președinție a criticat această abordare, subliniind că procesul de integrare europeană trebuie să implice toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei din Transnistria.

„Nu văd cum acest proces poate avea loc fără cetățenii de pe malul stâng al Nistrului. Ei sunt moldoveni și, dacă ne îndreptăm spre parcursul european, atunci trebuie să-l facem împreună, nu separat”, a declarat Victoria Furtună.

Victoria Furtună este o figură politică recentă în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova, cunoscută pentru pozițiile sale ferme în ceea ce privește menținerea neutralității țării și soluționarea conflictului transnistrean. Aceasta a intrat în atenția publicului datorită criticilor pe care le adresează actualei guvernări și a viziunii sale pentru o Moldovă unită și suverană.

Furtună susține că soluționarea conflictului dintre malul drept și cel stâng al Nistrului este esențială pentru integrarea europeană a țării și că niciun cetățean nu ar trebui exclus din acest proces.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.