Acasă Politic VIDEO // Victoria Furtună acuză guvernarea de manipulare în privința atacurilor asupra...

VIDEO // Victoria Furtună acuză guvernarea de manipulare în privința atacurilor asupra Mitropoliei Moldovei

0

Victoria Furtună, candidată la alegerile prezidențiale și fost procuror anticorupție, a adus acuzații grave la adresa Partidului de Guvernământ, PAS, în legătură cu acțiunile acestora împotriva Mitropoliei Moldovei. Într-o declarație recentă, Furtună a subliniat că partidul nu a renunțat la ideea de a declara Mitropolia Moldovei în afara legii și, mai mult, și-ar fi schimbat tactica prin denigrarea preoților acestei mitropolii.

„Totuși, Partidul de Guvernământ nu a renunțat la ideea de a declara în afara legii Mitropolia Moldovei. După ce un deputat de-al lor a dat cărțile pe față, cei de la PAS au schimbat tactica,” a declarat Furtună.

Ea a adăugat că guvernarea publică liste cu preoți care, conform informațiilor lor, ar pleca la Moscova, însă în aceste liste apar și preoți decedați de ani de zile.

„De exemplu, s-a descoperit că în liste este inclus un părinte care s-a stins din viață acum 12 ani.”

Victoria Furtună a avertizat că aceste atacuri nu doar că vor eșua, dar se vor întoarce împotriva celor care le orchestrează.

„Politica nu trebuie amestecată cu credința. Oamenii își cunosc preoții de ani de zile și nu își vor schimba părerea în două luni, indiferent de voința voastră,” a adăugat ea.

Furtună a subliniat că există un dublu standard, având în vedere lipsa protestelor referitoare la preoții afiliați Mitropoliei Basarabiei, care sunt salarizați de la București și călătoresc frecvent în România.

„Din nou, dublu standard și tactica preferată a PAS. Ei sunt concentrați pe lucruri care ne dezbină, nu pe cele care ar putea să ne unească societatea,” a concluzionat Victoria Furtună.

Precizăm că cei de la guvernare nu au venit deocamdată cu o reacție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.