Acasă Politic VIDEO// Usatîi: ”MAI minte. Interpelarea către Turcia, făcută după anunțul meu”

VIDEO// Usatîi: ”MAI minte. Interpelarea către Turcia, făcută după anunțul meu”

0

Ministerul Afacerilor Interne minte cu nerușinare privind faptul că au expediat o interpelare către autoritățile turce cu scopul de a-l extrăda pe Vlad Plahotniuc. Declarațiile au fost făcute de Renato Usatîi într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook după ce MAI a postat un comunicat în acest sens.

„Din dimineața de duminică, când am anunțat că Vlad Plahotniuc a fugit din SUA și că se află la Istanbul, Turcia, și până luni, la amiază, structurile de drept nu au întreprins nimic. Mai exact, Ministerul Afacerilor Interne. Și asta pentru că anume MAI se ocupă de darea în căutare a bănuiților. Luni, am început să strig prin toată țara și prin toată lumea: Tovarăși polițiști, Pavel Voicu, faceți un demers către Turcia și vă veți convinge că Plahotniuc se află acolo. În tot acest timp, presa lui Dodon, a socialiștilor și analiștii lor, dacă poți să-i numești astfel, au răspândit informații precum că cele spuse reprezintă un neadevăr, că Usatîi s-a dus la mare. Mai mult, ei l-au scos pe avocatul lui Plahotniuc, prin intermediul portalului Unimedia, care aparține lui Dodon, pentru ca acesta să spună să nu-l credeți pe Usatîi. Ei nu au întreprins nimic, până în momentul în care am apărut eu în live”, a menționat Renato Usatîi.

Prin urmare, președintele Partidului Nostru susține că a decis să întreprindă de unul singur mai multe acțiuni de identificare a lui Vlad Plahotniuc. Asta după ce pe un canal de telegram au apărut imagini video, potrivit cărora fostul lider al PDM ar fi fost recent în aeroportul Henri Coandă din România, că a fost la București și zboară spre Istanbul.

„Prin intermediul surselor mele, am ajuns la instituțiile de drept ale unor țări, inclusiv în Turcia. La prima întrebare pe care am pus-o, deoarece eu mă pricep mai bine la măsurile operative decât Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, mi-a spus că da, el este la noi. Următoarea întrebare a fost dacă există vreo comunicare cu Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, dacă v-au expediat vreun demers etc. Răspunsul a fost nu, nu a fost făcut niciun demers din partea MAI”, a adăugat președintele Partidului Nostru.

Renato Usatîi mai spune că a vrut să sune la MAI, însă după discuțiile cu câțiva angajați de acolo i s-a comunicat că cel mai bine ar fi să acționeze pe cont propriu, deoarece jumătate din conducerea instituției a lucrat pentru Plahotniuc și că nu vor întreprinde nicio acțiune. Usatîi mai spune că aceștia l-au sfătuit să meargă peste hotare, să identifice locul aflării lui Plahotniuc și cheme poliția. Numai în acest caz, forțele de ordine din Moldova s-ar fi apucat de lucru. La același briefing, Renato Usatîi l-a acuzat pe ministrul Pavel Voicu de neîntreprinderea niciunei măsuri pentru capturarea lui Plahotniuc și transformarea MAI într-o spălătorie în favoarea lui Dodon, în lupta electorală împotriva sa.

„Duminică, 27 septembrie, la prânz, am plecat din Republica Moldova. Am reușit să vizitez mai multe țări, dar nu am ajuns în Turcia, de aceea vă rog să încetați să mai scrieți aberații precum că Usatîi s-a dus la Plahotniuc ca să-l prevină și nu mai știu ce. Ulterior, Procuratura a emis un comunicat de presă în care spune că a primit aseară răspuns potrivit căruia Plahotniuc a intrat pe teritoriul Turciei în data de 10 septembrie și că se află acolo până în prezent. Vestea nu i-a picat deloc bine lui Dodon și trolilor săi, care au scris că Usatîi este la mare. Prin urmare, au inventat o nouă „strategie”. S-au gândit că singurul care îl poate ajuta este ministrul marionetă Pavel Voicu, pe care, de astăzi, îl vom numi „Pașa-aspirator”. De ce spun asta? Pentru că îi este indiferent de unde adună…, din autobuze care transportă diaspora în diferite țări, unde oamenii au dormit zile în șir doar ca să vină acasă și au fost nevoiți să plătească bani mari. În subordinea lui Plahotniuc era „Argus” (firmă de pază), sub Voicu este firma sa, înregistrată pe numele unor persoane false, care are denumirea de PSG. Polițiștii îi spun în glumă „Paris Saint-Germain”, altfel spus un nou „Argus” aflat în subordinea lui Voicu-Dodon”, a mai declarat Usatîi.

El s-a referit și la informația din comunicatul MAI potrivit căreia Biroul Interpol de la Chișinău a expediat o solicitare oficială, pentru a afla dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit Turcia. Potrivit lui Usatîi, la Biroul Interpol lucrează Vitalie Pârlog, care este omul lui Plahotniuc, și printre primele acțiuni ale MAI trebuia să fie revocarea din funcție a acestuia din funcție și nu realegerea lui la șefia Comisiei de control a fișierelor de la Interpol.

„Interpol a refuzat să-l anunțe în căutare internațională pe fostul lider al PDM admițând intenționat un șir de erori, pentru ca acesta să fie exclus din lista persoanelor aflate în căutare. Ministerul Afacerilor Interne, elementar, nu a făcut nimic pentru ca Plahotniuc să rămână în căutare pe linia Interpol, nu l-a revocat pe Vitalie Pârlog, omul lui Plahotniuc, care i-a slujit cu fidelitate, a alergat după mine, a făcut posibilul și imposibilul ca să fiu în vizorul Interpol. Omul lui Plahotniuc, până în prezent nu a fost revocat, deoarece Ministerul de Interne este condus de „Pașa-aspirator”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.