Acasă Extern VIDEO // Umilință pentru armata lui Putin: Cea mai modernă dronă a...

VIDEO // Umilință pentru armata lui Putin: Cea mai modernă dronă a Rusiei, doborâtă

0

Armata rusă a suferit o nouă umilință. Cea mai modernă dronă a Moscovei, mare cât un avion, a fost doborâtă și a ajuns în mâinile ucrainenilor. Este vorba de o dronă Suhoi S-70 Ohtonik, un model extrem de rar, cu motor cu reacție, gândită drept pereche pentru avionul de vânătoare Suhoi 57.

Presa din Ucraina speculează că superdrona a fost doborâtă chiar de ruși. Ar fi fost fabricate doar 2 sau 3 astfel de aparate de zbor fără pilot, cu design copiat parcă de la americani, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Pierderea acestui bun sofisticat și costisitor ar putea oferi informații valoroase Ucrainei și aliaților săi cu privire la tehnologia rusă a dronelor, ajutând trupele să contracareze acest tip de drone în viitor.

Drona a căzut în apropiere de localitatea Konstantinivka din regiunea Donețk, potrivit presei ucrainene, care a publicat o serie de fotografii și înregistrări video apărute pe Telegram.

În imaginile cu epava dronei se vede steaua roșie, emblemă a aviației ruse. Există informații contradictorii despre modul în care a fost doborîtă drona.

Serghei Horbunov, șeful administrației militare a orașului Kostiantynivka, susține că aeronava a fost doborâtă de forțele ucrainene.

„Resturile au căzut în jurul orașului Kostiantinivka. Unele au aterizat și în sectorul rezidențial, avariind mai multe case. Nu au fost raportate victime sau răniți în urma acestui incident”, a declarat el pentru Suspilne Donbas.

Cu toate acestea, o sursă din Forțele de Apărare ucrainene a declarat apoi pentru RBC-Ucraina că ținta aeriană nu a fost doborâtă de trupele ucrainene, ci mai degrabă rușii și-au doborât singuri aparatul de zbor. Nu a oferit însă mai multe informații.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.