Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // STOP CADRU! La CSM se votează ca în Parlament: Momentul...

VIDEO // STOP CADRU! La CSM se votează ca în Parlament: Momentul în care unui membru CSM i se solicită să ”NU” voteze

0

Datul ”peste mâini” devine o tentință în instituțiile statului. După ce astfel de cazuri au fost remarcare în rândul deputaților, se pare că exemplul a fost preluat și de către membrii Consiliul Superior al Magitraturii. În ședința de astăzi, 8 decembrie, a CSM, Elena Belei i-a făcut semn colegei sale Valentina Coptileț, după ce ultima a ridicat mâna în momentul în care se vota numirea vicepreședintelui interimar al Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani.

Din imagini se vede clar că imediat ce membrul CSM, Valentina Coptileț a ridicat mâna votând pentru numirea doamnei Beșeaga în funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani, colega acesteia Elena Belei o atenționează șoptindu-i ”nu”.

Într-un final, pentru candidatul respectiv au votat 6 membri ai CSM.

Așa cum nici unul dintre candidați nu au acumulat numărul necesar de voturi, magistrații au amânat subiectul cu privire la dispunerea interimatului funcției de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Amintim că în timpul ședinței din 3 decembrie a legislativului, deputatul PSRM Ștefan Gațcan a votat împreună cu parlamentarii din opoziție pentru excluderea de pe ordinea de zi a proiectului care vizează statutul limbii ruse. În acel moment, colegul său de fracțiune, Corneliu Furculiță, l-a atenționat să dea mâna în jos, dându-i peste mână. 

Elena Belei și Valentina Coptileț au fost numite de Parlament la data de 17 martie 2020, drept membri ai CSM din rândul profesorilor de drept, pentru un mandat de patru ani.

Tot atunci au fost numiți și membrii Ion Crețu și Carolina Ciugureanu-Mihăiluță.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.