Acasă Social VIDEO// ” Stau în ploaie și îngheață, fără apă și mâncare”. 25...

VIDEO// ” Stau în ploaie și îngheață, fără apă și mâncare”. 25 de moldoveni blocați între Polonia și Ucraina

0

De cinci zile sunt blocați la graniță. 25 de cetățeni moldoveni nu pot ajunge în țară deoarece nu li se permită să treacă frontiera dintre Polonia și Ucraina. Oamenii sunt stopați la punctul de trecere  Korczowa – Krakovets. 

„Oamenii stau în ploaie și îngheață, fără apă și mâncare”, a declarat o femeie.

Unele persoane, care au probleme de sănătate precum și femeile însărcinate, au fost cazate în hotel. Printre acestea se numără locuitori ai raioanelor Basarabeasca și Hâncești.

Reprezentanții Ministerului de Externe sunt la curent cu acest caz. Ei spun că cetățenii moldoveni trebuiau să anunțe Ambasadele Republicii Moldova în Polonia și Ucraina cu câteva zile înainte, până a se porni la drum.

„Ambasadele trebuie să facă demersuri către autoritățile acestor state pentru a li se permite traversarea frontierei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului Anastasia Nani, pentru TV8.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.