Acasă Social VIDEO// Serviciul Ambulanțe din Căușeni a fost închis. Angajații, plasați în carantină

VIDEO// Serviciul Ambulanțe din Căușeni a fost închis. Angajații, plasați în carantină

0

Angajații Substației de la Asistența Medicală Urgentă Prespitalicească nu mai lucrează începând de ieri, iar ambulanțele sunt închise în garaj. Cel puțin asta rezultă dintr-un material video realizat de Studio-L. Potrivit presei locale, tot personalul medical al instituției se află în carantină.

O angajată a AMU Căușeni susține că pacienții care vor avea nevoie de asistență medicală vor fi transportați de echipele de medici din alte localități.

Vor transporta din alte sate – Căinari, Tocuz, Taraclia

Potrivit femeii, carantina a fost instituită după ce mai mulți lucrători medicali au fost diagnosticați cu coronavirus.

Jurnaliștii de la postul de televiziune local susțin că o parte dintre angajați au fost nevoiți să muncească „până la epuizare” în ultima perioadă, preluând pacienți din două raioane.

Un echipaj din Căinari a povestit că, pe perioada carantinei, îi ajută pe cei din orașul Căușeni. Aceștia au fost surprinși în timp ce au transportat la spital pacienți suspecți de infecție cu COVID-19.

Angajații mărturisesc că nici măcar dispeceratul substației Căușeni nu mai lucrează în această perioadă.

Potrivit fostului ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, 12 felceri din Căușeni sunt confirmați cu COVID-19. Totodată, 3 ambulanţieri, 4 soferi și un medic au coronavirus.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.