Acasă Politic VIDEO // Scandalul anabolizantelor: Carp cere demisia ambasadorului de la Moscova

VIDEO // Scandalul anabolizantelor: Carp cere demisia ambasadorului de la Moscova

0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, cere demisia ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța. Asta după ce la sfârșitul săptămânii trecute, un microbuz ce aparține misiunii diplomatice a fost depistat de ofițerii SIS și cei ai Seriviciului Vamal, în timp ce încerca să scoată din țară un lot de anabolizante, camuflate în „colete diplomatice”, transmite SafeNews.md cu referire la Realitatea.md.

Astfel, Lilian Carp spune că acest microbuz a efectuat până în prezent 17 curse Chișinău-Moscova, fără a fi oprit și verificat de către vameși, deoarece transporta „colete diplomatice”, iar conform procedurilor, unitățile de transport, care transportă astfel de încărcături, sunt scutite de verificare la trecerea frontierei.

Potrivit deputatului, o răspundere o poartă și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), deoarece „Direcția tehnică a MAEIE este responsabilă de sigilarea coletelor diplomatice”, iar ulterior întocmește un act cu descrierea ce se regăsește în coletul diplomatic, care este prezentat la vamă, fără a fi supus controlului coletul diplomatic.

De asemenea, Lilian Carp, menționează că „fiecare deplasare a transportului ce livrează colete diplomatice peste hotarele țării, este coordonată cu MAI, Ambasada vizată și Ministerul de Externe”.

Precizăm că, sâmbătă, Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate au anunțat despre reținerea unui lot de anabolizante, camuflat într-un microbuz cu numere de diplomatice, ca fiind „colet diplomatic”.

Ministerul de Externe de la Chișinău a venit cu o reacție și a precizat că microbuzul dat este al Ambasadei Republicii Moldova din Federația Rusă. În microbuz s-ar fi aflat o cantitate de circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora circa 100.000 de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.