Acasă Justiţie VIDEO // Scandal în Justiție. Magistrat, surprins în timp ce dădea indicaţii...

VIDEO // Scandal în Justiție. Magistrat, surprins în timp ce dădea indicaţii pentru „rezolvarea” unui dosar

0

Un magistrat a fost surprins în timp ce da indicaţii la telefon unui alt judecător privind rezolvarea unui dosar.

Este vorba despre Valeriu Pădurari, vicepreşedinte interimar al Judecătoriei Bălţi, care îi spunea colegului de instanţă, Eduard Puiu, cum să rezolve o cerere de recuzare în privinţa sa, scrie evz.ro.

Este vorba despre un dosar de insolvabilitate a unei întreprinderi în care au invesit businessmani din Italia şi au fost deposedaţi de afacere printr-o schemă folosită anterior de controversatul afacerist Veaceslav Platon. Despre acest caz EvZ a publicat o anchetă câteva luni în privinţa sa.

Avocatul investitorilor a cerut recuzarea lui Pădurari după ce acesta a refuzat să dea curs mai multor demersuri ale apărării. Cererea de recuzare a fost repartizată judecatorului Eduard Puiu.

Precizăm că funcţia de vicepreşedinte de instanţă este una administrativă şi nu oferă dreptul de a interveni în activitatea unui judecător.

Magistrat: „Spune-i lui Marina mea”

După ce a fost înaintată cererea de recuzare, Pădurari a revenit în biroul său. Apoi a telefonat pe cineva. Probabil emoţionat, Pădurari vorbea cu voce ridicată, mesajul său fiind auzit clar de justiţiabilii care aşteptau pe hol. Echipa EvZ a reuşit să înregistreze, din hol, o parte din convorbirea magistratului.

Valeriu Pădurari povestea despre cererea de recuzare, cum a fost motivată şi cum urmează să fie soluţionată. Mai mult, vicepreşedintele Judecătoriei Bălţi îl îndeamnă pe colegul de instanţă să apeleze la ajutorul grefierei sale, Marina Nichitoi, ca să-i reuşească şedinţa de examinare a cererii de recuzare.Marina Nichitoi, grefiera magistrat Valeriu Pădurari

Marina Nichitoi, grefiera magistrat Valeriu Pădurari

„Dacă ceva, spune-i lui Marina mea. Să-ţi iasă şedinţa cum vrei”, l-a îndemnat Pădurari pe interlocutorul său.

Apoi magistratul i-a spus celuilalt judecător că are 5 zile la dispoziţie şi să iasă la justiţiabili să fixeze şedinţa.

Pădurari i-a dat dat acordul celuilalt magistrat ca să permită avocatului să facă cunoştinţă cu dosarul, dar mai întâi „să-l coase Marina”.

Valeriu Pădurari s-a exprimat urât despre proprietarul întreprinderii aflate în proces de insolvabilitate, menţionând că este problematic şi scrie plângeri.

Cum „a executat comanda” magistratul Eduard Puiu

Continuarea pe evz.ro

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.