Acasă Politic VIDEO// Reniță nu are încredere în Stoianoglo: Procuratura trebuia să se autosesizeze...

VIDEO// Reniță nu are încredere în Stoianoglo: Procuratura trebuia să se autosesizeze imediat ce Dodon a amenințat judecătorii

0

Invitat vineri la emisiunea Cotidianul LIVE, deputatul Iurie Reniță a declarat că Procuratura Generală trebuia să se autosesizeze imediat ce Igor Dodon a cerut lipsirea de imunitate și arestarea unor judecători de la Curtea de Apel Chișinău, pe care i-a acuzat că-i apără pe Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md.

„Regret că judecătorii sunt puși în asemenea situații și sub asemenea presiune de către șeful statului”, a spus Iurie Reniță.

Deputatul a declarat că deși inițial i-a acordat o notă de respect actualului procuror general, astăzi consideră că Alexandr Stoianoglo este dirijat politic.

„Acest procuror general, Stoianoglo, pe care toată lumea îl laudă… am avut și eu o perioadă în care i-am acordat un credit de respect, pentru că totuși a trecut un concurs, ceva. Dar la modul în care acționează, impresia mea e că este dirijat politic sută la sută”, a comentat fostul ambasador al Republicii Moldova la București.

„Gradul de independență a lui Alexandr Stoianoglo este unul aparent. Pe subiecte de maximă importanță, de ce până astăzi nu l-am văzut în Parlament să vină cu deputații implicați în faimoasa operațiune Bahamas? Avem patru deputați în Parlamentul Republicii Moldova, de la socialiști. Furculiță, faimosul expert în justiție – Bolea, Odnostalco și încă unul care-mi scapă. Dosarul este demult, din 2016, cu finanțarea campaniei prezidențiale a lui Dodon”, a mai declarat el.

Reniță consideră că Stoianoglo nu se atinge conștient de dosarul Bahamas.

„Nu s-a avansat deloc pe acest dosar, prin care a fost finanțat Igor Dodon și Partidul Socialiștilor”, a adăugat el.

Urmărește mai jos declarațiile în format video:

Amintim că la sfârșitul lunii octombrie 2019, deputații Iurie Reniță, Octavian Țicu și Lilian Carp au cerut procurorului general interimar, Dumitru Robu, să investigheze modul în care a fost finanțată campania electorală din 2016 a PSRM, declarând că există suspiciuni că socialiştii că ar fi participat la scheme de spălare de bani proveniți din străinătate.

O investigație a RISE Moldova scotea la iveală, în septembrie 2016, că socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, sumă care depășește cu mult bugetul PSRM de la alegerile locale din 2015.

Banii au intrat în Republica Moldova cu câteva luni înainte de prezidențiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. Unii dintre ei sunt politicieni și au urcat pe muntele Athos alături de Igor Dodon.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.