Acasă Politic VIDEO // Renato Usatîi propune instituirea unui regim fiscal preferențial pentru companii...

VIDEO // Renato Usatîi propune instituirea unui regim fiscal preferențial pentru companii operaționale subsidiare, cu activitatea de bază în afara Moldovei

0

Candidatul Partidului Nostru la funcția de președinte, Renato Usatîi, a venit cu o inițiativă, care va ajuta la atragerea investițiilor în Republica Moldova. În cadrul dezbaterilor electorale de la N4, Renato Usatîi a propus instituirea unui regim fiscal preferențial în mărime de 2-4% pentru companii operaționale subsidiare, care își desfășoară activitatea de bază în afara Moldovei.

„Astăzi, sistemul nostru fiscal nu este atractiv nici pentru agenții noștri economici, nemaivorbind de cei străini. Ai noștri des sunt nevoiți să caute căi de ocolire, pentru că este imposibil să achiți toate taxele în orice domeniu de afacere. Și investitorii străini spun că Moldova are cele mai scumpe resurse energetice, aici nu există securitatea investițiilor și avem un sistem fiscal depășit. Dar ei vor veni atunci când vom crea un sistem fiscal atractiv”, a spus Renato Usatîi.

Candidatul Partidului Nostru a explicat că investitorii aleg țara în care sunt cele mai mici taxe.

„Vom institui un regim fiscal preferențial de 2-4% pentru companii operaționale subsidiare, care își desfășoară activitatea de bază în afara Moldovei și le vom crea condiții de înregistrare la noi în țară. De asemenea, vom relaxa regulile legate de transferurile internaționale”, a mai spus Renato Usatîi.

Potrivit candidatului Partidului Nostru la funcția de președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi, aceste inițiative vor contribui la dezvoltarea economică și creșterea bunăstării oamenilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.