Acasă Social VIDEO // Protest la Bălți. Se cere redeschiderea piețelor: „Când au fost...

VIDEO // Protest la Bălți. Se cere redeschiderea piețelor: „Când au fost alegeri, Dodon a ne-a promis munți de aur. Unde sunt ei?”

0

Mai mulți vânzători din piețele mun. Bălți au protestat vineri, 15 mai, împotriva măsurilor restrictive aplicate de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Oamenii au solicitat Guvernului și președinteșui Republicii Modova să permită deschiderea piețelor comerciale.

Vânzătorii spun că au rămas rămas fără bani, fără posibilități de existență mai departe, nu au copii care să îi ajute și cer autorităților un loc de muncă pentru a supraviețui. Aceștia au invitat reprezentanții Comisiei pentru Situații Excepționale să vină să vadă cum se desfășoară activitatea la piață, pentru că cumpărători, în principiu, vin puțini și nu ar încurca nimic să se redeschidă piețile cu respectarea normelor pentru a nu contacta virusul. 

Cei care au ieșit la protest consideră că Guvernul trebuie demis, iar dacă oamenii vor fi deștepți, la următoarele alegeri nu-i mai aleagă pe cei care sunt acum la conducere. „Când au fost alegeri, Dodon a ne-a promis munți de aur. Unde sunt ei?”, spune o femeie prezentă la protest, potrivit nordnews.md

Un alt vânzător spune că „oamenii care ies acuma din carantină o să meargă în magazine, acolo unde este un spațiu închis și aglomerație, din cauza că piețe sunt închise, pe când în piețe este un spațiu deschis și se poate păstra și distanța socială, mai mult, în piețe oamenii ar putea cumpăra produse autohtone și proaspete”.

Amintim că, pe 8 mai, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a aprobat decizia ca din 11 mai se permite activitatea piețelor în toate localitățile din țară, cu excepția celor din Bălți și Chișinău.

Menționăm că și comercianții din Piața Centrală vor organiza sâmbătă, 16 mai, un nou protest. 

Detalii: Comercianții din „Piața Centrală” ies la un nou protest: Vrem să lucrăm altfel murim de foame

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.