Acasă Politic VIDEO // Presa: Irina Vlah a uitat limba rusă și a fugit...

VIDEO // Presa: Irina Vlah a uitat limba rusă și a fugit de jurnaliști

0

Irina Vlah și-a început campania electorală prin refuzul de a răspunde la întrebările jurnaliștilor în limba rusă. Lansarea oficială a fostului bașcan al Găgăuziei în cursa pentru fotoliul prezidențial a avut loc duminică în satul Naslavcea, raionul Ocnița, cel mai nordic punct al Republicii Moldova, scrie nordnews.md.


“– Doar în rusă?

– Nu, vorbesc și în română.

– Atunci de ce puneți întrebări în rusă?”, – Irina Vlah, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Anterior, Irina Vlah a fost observată de mai multe ori în nordul țării în timpul întâlnirilor cu persoane asociate oligarhului fugar Ilan Șor, în special la Soroca și Florești. La lansarea campaniei a fost prezent și Veaceslav Valco, legat de Ilan Șor și Veaceslav Platon.

“– Răspundeți, colaborați cu Ilan Șor?

– Nu înțeleg întrebarea, de ce puneți astfel de întrebări astăzi?

– V-am văzut de mai multe ori.

– Unde?

– În nordul Moldovei cu oamenii lui Șor.

– Și?

– Aș dori să clarific, colaborați cu el?

– Dar al cui om sunteți dumneavoastră, dacă eu sunt cu oamenii lui Șor?”, – Irina Vlah, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Deși înainte de partea oficială Irina Vlah le-a comunicat jurnaliștilor că va răspunde la întrebări după ceremonie, la finalul vizitei sale nu a dorit să răspundă concret și a adus acuzații la adresa NordNews.

“– Acum merg la lansarea campaniei. După aceea, întrebările.” – Irina Vlah, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

“– Ați fost la lansarea campaniei mele. Înțeleg de ce ați venit aici. Intenționat. Am înțeles că doriți să provocați. Nu este prima dată când faceți așa ceva. A fost acum jumătate de an, 5 luni. Chiar echipa dumneavoastră. Înțelegem că o susțineți pe doamna Sandu și știm că primiți indicații de la doamna Sandu”, – Irina Vlah, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pe pagina sa de Facebook, candidata la președinție a acuzat poliția de perturbarea campaniei electorale. Cu toate acestea, autoritățile au respins acuzațiile și au cerut să nu implice poliția în acțiuni politice. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a informat că, din cauza informațiilor colegilor din Ucraina despre trecerea ilegală a frontierei de către trei persoane, accesul în zona de frontieră a fost restricționat.

“Am văzut multe și știu de ce ați venit. Vă doresc o zi bună. Bine că ați fost în această atmosferă împreună cu noi. Succes și pace în suflet. La revedere!”, – Irina Vlah, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.