Acasă Social VIDEO // Poliția Republicii Moldova avertizează: Implicarea copiilor în acțiuni politice este...

VIDEO // Poliția Republicii Moldova avertizează: Implicarea copiilor în acțiuni politice este ilegală și periculoasă

0

Poliția Republicii Moldova a lansat un apel către părinți, avertizându-i să nu își implice copiii în acțiuni cu caracter politic, întrucât acest lucru prezintă un pericol pentru siguranța lor și contravine legislației în vigoare care protejează drepturile copilului.

Recent, un caz alarmant a fost înregistrat la Comrat, unde membri ai unei organizații criminale au încercat să atragă șapte adolescenți sub pretextul realizării unui sondaj în favoarea unui partid politic. Acestora li s-a propus să participe la agitația electorală în favoarea unui concurent electoral.

Informațiile obținute de poliție indică faptul că la data de 3 octombrie, suma de 5370 de lei a fost predată uneia dintre adolescente, aceasta reușind să împartă sume mai mici de bani la trei dintre colegii săi implicați.

Poliția reiterează importanța respectării drepturilor copilului și subliniază faptul că implicarea minorilor în activități politice constituie o încălcare gravă a legii. Autoritățile fac apel la toți cetățenii să rămână vigilenți și să raporteze orice activitate suspectă care implică copii în acțiuni politice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.