Acasă Social VIDEO // Operațiunea de dezinfectare la căminul UTM, devenit focar de COVID-19

VIDEO // Operațiunea de dezinfectare la căminul UTM, devenit focar de COVID-19

0

Căminul nr.1 al Universității Tehnice are statut de focar local, anunță ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit oficialului, această situație s-a produs, inclusiv datorită unor decizii iresponsabile ale factorilor de decizie din cadrul instituției de învățământ, dar și a persoanelor fizice.

În baza unor cereri s-a generat concentrarea acestor tineri și tinere în cadrul căminului. Avem, de fapt, efectul croazierei japoneze… Această situație a generat contaminarea mai multor persoane, a generat un focar local”, a declarat Dumbrăveanu.

Imaginile video cu operațiunea de dezinfectare au fost publicate de ziarul kp.md.

Amintim că, o studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata se află în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. În clădire au rămas aproximativ 50 de persoane. Potrivit rectorului UTM, studenta testată pozitiv cu Covid-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din R. Moldova, răpusă de coronavirus. 

sursa: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.