Acasă Justiţie VIDEO// „Nu intrăm în polemici cu inculpații”. PG evită să comenteze dovezile...

VIDEO// „Nu intrăm în polemici cu inculpații”. PG evită să comenteze dovezile aduse de Viorel Morari din care denotă că Alexandr Stoianoglo, anterior, l-ar fi rugat să intervină pe anumite dosare

1

„Procuratura nu intra în polemici cu inculpații”, cu o astfel de reacție au venit reprezentanții instituției, după ce ieri șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a declarat în cadrul unei emisiuni că procurorul general Alexandr Stoianoglo i-ar fi solicitat mai multe întâlniri.

„Este o reacție firească a unui inculpat și urmărit penal, pe care-l așteptăm cu probe în instanță și procuratură. Înțelegem și ne pare rău pentru starea de neputință, agonie și isterie în care se află mai ales acum, când vociferează acuzații la indicația celor, pe care i-a acoperit cât timp a fost în funcție. Prestația în cadrul emisiunii de ieri a reconfirmat temeinicia deciziilor luate în privința sa”, au spus reprezentanții Procuraturii.

Se pare că răspunsul a fost anticipat de Viorel Morari. În cadrul aceleiași emisiuni televizate, Morari a menționat că Procuratura Generală v-a evita să comenteze declarațiile sale.

SafeNews.md amintește că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupți, Viorel Morari, a mai spus că Alexandr Stoianoglo îi trimitea mesaje de felicitare de sărbători. Mai mult, Stoianoglo l-ar fi invitat și la cafea, invitație pe care a acceptat-o.

„Dumnealui mă felicita. Probabil că mare stimă și respect avea față de mine că îmi trimitea mesaje. Atunci, probabil, nu știa că eu sunt procuror, cum afirmă acum, că lucram la comandă sau admit anumite încălcări în desfășurarea activității profesionale”, a afirmat Viorel Morari.

Afirmațiile au fost demostrate de Morari care și-a arătat telefonul, în cadrul emisiunii. Acesta a arătat trei mesaje pe care le-a primit de la Alexandr Stoianoglo.

Menționăm că anterior, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, declara în fața jurnaliștilor că nu a avut nici o conexiune cu Viorel Morari.

Eu ce pot să am cu domnul ? Eu nu am lucrat în procuratură din 2007. În perioada asta nu am avut careva conexiuni cu domnul Morari. Nimic personal.”, a declarat anterior Procurorul General.

SafeNews amintește că Viorel Morari a fost reținut vineri, 10 ianuarie. O zi mai târziu, acesta a fost învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte. Potrivit materialelor anchetei, în martie 2017, Morari a înregistrat ilegal plângerea fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc și a inițiat un dosar penal în care ar fi fost incluse date false.

Potrivit Procuraturii Generale, Morari ar fi făcut acest lucru în interes propriu, dar și în interesul lui Vladimir Plahotniuc și a persoanelor din anturajul acestuia, în dosarul „furtului miliardului”, împiedicând, astfel, acheta obiectivă a dosarului penal.

De cealaltă parte, Morari pledează nevinovat și susține că dosarul i-a fost fabricat la comanda președintelui Igor Dodon, care se răzbună pentru că a repus pe rol dosarul finanțării Partidului Socialiștilor. Dosar care a fost clasat la începutul lunii martie.

De asemenea, pe numele lui Viorel Morari a fost inițiat încă un dosar penal. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Morari neagă și această acuzație.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.