Acasă Extern VIDEO // Mont Blanc a pierdut aproape un metru din înălțime în...

VIDEO // Mont Blanc a pierdut aproape un metru din înălțime în ultimii 4 ani

0

Cel mai înalt vârf muntos din vestul Europei scade în înălțime. În ultimii patru ani, Mont Blanc a pierdut 92 de centimetri și are acum 4.807 metri. Este rezultatul verificărilor făcute de zeci de experți, care au folosit inclusiv sateliți în procesul de măsurare, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Supranumit „Acoperișul Europei”, Mont Blanc are 4.792 de metri de stâncă, la care se adaugă stratul de gheață și zăpadă a cărui grosime diferă de la un an la altul.

Nu se știe momentan dacă schimbările climatice au provocat topirea accelerată a gheții și, prin urmare, reducerea înălțimii. 

Acest lucru va fi stabilit în perioada următoare de climatologi și alți oameni de știință, care vor analiza toate datele colectate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.