Acasă Politic VIDEO// Minciunile Tiraspolului despre cele 37 de posturi instalate ilegal în Zona...

VIDEO// Minciunile Tiraspolului despre cele 37 de posturi instalate ilegal în Zona de Securitate

0

Oleg Beleacov, copreședintele Comisiei Unificate de Control din partea Tiraspolului, susține că cele 37 de posturi de grăniceri plasate în Zona de Securitate sunt posturi sanitare. De altfel, Tiraspolul susține, încă de la instalarea acestor posturi, că acestea au numai scopuri sanitare. Aceste afirmații sunt infirmate chiar de către cei prezenți la aceste posturi ilegale.

„Transnistria nu-și consolidează prezența grănicerească” a spus Oleg Beleakov, se arată într-un video publicat de către Biroul de Reintegrare.

Chișinăul insistă că aceste posturi sunt ilegale și că acestea ar putea să devină permanente și după pandemie. Faptul că cei care se află la aceste posturi sunt „grăniceri” este confirmat chiar de ei.

Aflați la unul dintre aceste posturi din apropierea localității Varnița, reprezentanții Biroului pentru Reintegrare în frunte cu vicepremierul Cristina Lesnic, au aflat chiar de la ei că sunt grăniceri și că funcția lor este de nu-i lăsa pe rezidenții din regiunea transnistreană să traverseze linia administrativă.

Amintim că Misiunea OSCE în Moldova și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la anularea inopinată de către partea transnistreana a permiselor pentru locuitorii de pe malul stâng de a călători pe malul drept al R. Moldovei.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.