Acasă Extern VIDEO // Militari israelieni, filmați în timp ce împingeau cadavre cu piciorul...

VIDEO // Militari israelieni, filmați în timp ce împingeau cadavre cu piciorul de pe un acoperiș. Anchetă declanșată de armată

0

Armata israeliană a anunțat, vineri, că a început o anchetă după apariția pe rețelele sociale a unor imagini care arată soldați ce par să împingă cadavre de pe un acoperiș din Cisiordania în timpul unui raid împotriva militanților palestinieni, informează Reuters.

Imaginile care au apărut online în cursul zilei de joi arată trei soldați pe acoperișul unei clădiri din Qabatiya care trag, împing, aruncă de la înălțime și, într-un caz, lovesc ce par a fi cadavre umane.

Zakaria Zakarneh, unchiul unuia dintre cei uciși, susține că a văzut ce s-a întâmplat. Soldații s-ar fi urcat pe acoperișul clădirii după ce palestinienii au fost omorâți.

„Au încercat să aducă trupurile jos cu un buldozer, dar nu au reușit așa că le-au aruncat de la etajul doi. „Sufeream, eram foarte trist și furios că nu puteam face nimic”, a spus Zakarneh pentru Reuters.

Reuters a putut confirma că imaginile au fost filmate la Qabatiya, iar mărturiile celor de la fața locului au fost coroborate cu imaginile filmate de instituții de presă palestiniene.

Armata israeliană a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul este unul serios și neconform cu valorile sale. Într-un comunicat separat, a anunțat că joi au fost uciși șapte militanți palestinieni la Qabatiya în urma unui schimb de focuri și a unui atac aerian.

Violențele s-au intensificat în Cisiordania de la începutul războiului din Gaza acum un an, cu raiduri aproape zilnice ale forțelor israeliene care au dus la mii de arestări și la confruntări armate între forțele de securitate și luptătorii palestinieni, precum și la atacuri asupra comunităților palestiniene de către coloniștii evrei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.