Acasă Social VIDEO// Mânați de sărăcie și de nevoile cotidiene, câțiva locuitori de...

VIDEO// Mânați de sărăcie și de nevoile cotidiene, câțiva locuitori de la periferia orașului Bălți își câștigă existența într-un mod mai puțin obișnuit

0

De e arșiță sau plouă, ei merg în câmp la strâns râme. Mânați de sărăcie și de nevoile cotidiene, câțiva locuitori de la periferia orașului Bălți își câștigă existența într-un mod mai puțin obișnuit – comercializează râme pentru pescuit.

Mai în glumă, mai în serios, spun ei, sunt ca niște căutători de comori, care au nevoie de un singur instrument – hârlețul. 

„O, ce vierme frumos. Acum toți cer ca viermii să fie frumoși.  Așa ne chinuim noi”.

Acum opt ani, Vasile Boronciuc a rămas fără un loc de muncă. A înțeles că din vânzarea râmelor ar putea să câștige bani pentru o bucată de pâine. Bărbatul sapă de dimineața până seara pentru a aduna suficienți viermi pentru pescarii care-i bat la poartă la sfârșit de săptămână.

tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.