Acasă Politic VIDEO // Maia Sandu a prezentat 3 obiective naționale din Planul său...

VIDEO // Maia Sandu a prezentat 3 obiective naționale din Planul său pentru Moldova

0

Maia Sandu a prezentat astăzi Planul său pentru R. Moldova, pentru următorul mandat de președinte, spre care aspiră. Într-un mesaj video, postat în spațiul online, șefa statului spune că Planul său este bazat pe 3 obiective naționale.

„Primul este Grija pentru oameni, angajament care mi-a ghidat acțiunile întregului mandat. În calitate de președinte, voi insista pe îndeplinirea următoarelor acțiuni pentru ca oamenii să trăiască mai bine: 

Salariu minim de 10 mii de lei și salariu mediu de 25 de mii de lei pe lună până în 2030; 

Pensie minimă de 3 300 de lei pentru carieră lungă, începând cu 2025, pentru pensionarii cu cel puțin 40 ani vechime în muncă; 

Alimentație gratuită pentru elevii din clasele primare și gimnaziale (1-9); 

Adaos de 3 000 lei pe lună timp de 1 an pentru fiecare tânăr, tânără care se angajează la primul loc de muncă în domenii strategice pentru economia națională”, susține Maia Sandu.

Al doilea său obiectiv este – Condiții mai bune de viață. Aici Maia Sandu și echipa sa își propun să repare și să reabiliteze 3 000 kilometri de drumuri, să aloce cel puțin 8 miliarde lei în proiecte de infrastructură sau cel puțin 3 proiecte de infrastructură per localitate (cămine culturale, complexe sportive, stadioane, parcuri, conectare la apă și canalizare etc). de asemenea, își propune să repare și să doteze toate policlinicile din R. Moldova.

Al treilea obiectiv este – Pace și bună înțelegere. La acest capitol se propune pregătirea R. Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030, unde pacea este garantată. Tot aici se va insista pe un dialog extern activ ca R. Moldova să fie auzită și respectată în toată lumea, și în Vest și în Est, precum și să fie promovate produsele noastre. Un alt punct ține de crearea unui program de promovare a culturii și tradițiilor noastre naționale, prin care vor fi finanțate evenimente din țară și din diasporă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.