Acasă Social VIDEO// În atenția părinților: Cum trebuie să poarte masca de protecție un...

VIDEO// În atenția părinților: Cum trebuie să poarte masca de protecție un copil

0

Odată cu începerea noului an școlar, elevii s-au ales nu doar cu rechizite școlare și manuale. Aceștia sunt obligați să poarte cu ei și masca de protecție.

Deși majoritatea părinților nu privesc asta cu ochi buni, medicii afirmă că măștile reduc riscul infectării și ne ajută să ne ferim, inclusiv de persoanele asimptomatice.

Mai mult, specialiștii în domeniu afirmă că uzul măștii de protecție nu provoacă deficiențe respiratorii și nu afectează sănătatea copiilor.

Unicul impediment pe care îl provoacă purtarea măștii este contactul emoțional dintre elevi și pedagog.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă copiilor, începând cu vârsta de 6 ani, să poarte masca de protecție în spațiile închise și aglomerate, iar copiilor cu vârste de peste 12 ani, să poarte masca în aceleași condiții ca și adulții, în special atunci când nu pot menține distanța fizică de cel puțin un metru față de alte persoane și există o transmisie pe scară largă în zonă.

tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.