Acasă Istorii din spatele culisei VIDEO // IGPF, despre avionul sechestrat la Edineț: ”Au fost reținute trei...

VIDEO // IGPF, despre avionul sechestrat la Edineț: ”Au fost reținute trei persoane, două au reușit să fugă”

0

Reprezentanții Poliției de Frontieră vin cu precizări privind avionul reținut ieri, 14 septembrie, care ar fi fost destinat pentru contrabanda cu țigări. Astfel, a fost deschis un dosar penal pe acest caz. Potrivit șefului IGPF, Rosian Vasiloi, oamenii legii au acționat în baza unei informații operative, parvenită la data de 8 septembrie, precum că în perioada 10-13 septembrie va avea loc o eventuală tentativă de contrabandă.

Astfel, ulterior, a parvenit informația despre survolarea ilegală a spațiului aerian al Republicii Moldova de către un aparat de zbor.

Oamenii legii au inițiat imediat acțiunilor de depistate a aeronavei, dar și măsuri de investigații.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, aparatul a fost găsit și reținut.

„Au fost reținute trei persoane, două au reușit să fugă de la fața locului și au fost anunțate în căutare. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru survolarea ilegală a spațiului aerian și pentru trecerea ilegală a frontierei. 
Ulterior, un al patrulea suspect, a fost reținut la hotelul unde erau cazați piloții, având și el un rol în schema dată. Este vorba despre trei cetățeni ucraineni și unul belarus. În același timp, au vut loc percheziții și au fost ridicate probe”, a declarat șeful adjunct interimar al IGPF, Daniel Martnos.

Șeful IGPF menționează că ancheta este în proces de desfășurare, iar alte detalii vor fi oferite ulterior. 

„Este un caz ieșit din comun”, declară Vasiloi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.