Acasă Social VIDEO // FOTO // Doi taximetriști reținuți pentru transportul ilegal al ucrainenilor...

VIDEO // FOTO // Doi taximetriști reținuți pentru transportul ilegal al ucrainenilor din Transnistria la Chișinău

0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Investigare și Criminalitate Transfrontalieră de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a doi taximetriști responsabili de transportarea ilegală din regiunea transnistreană la Chișinău a ucrainenilor sosiți ilegal în Moldova, care pentru întreaga schemă tranzitare plăteau a câte $2.000 de persoană.

Cei doi sunt din Rezina și Râbnița și au vârste de 50 și 64 de ani. Aceștia au fost implicați în schemă pe parcursul anului 2024, de comun cu alți membri ai grupului infracțional din Ucraina. În baza informațiilor de care dispuneau oamenii legii din Moldova, cu suportul ofițerilor Direcției Acțiuni Speciale la Frontieră, domiciliile și mașinile de taxi conduse de cei doi bărbați au fost percheziționate. De acolo, au fost ridicate cele două mașini de taxi folosite la transportarea ilegală a ucrainenilor care nu aveau voie să iasă din țară în contextul obligației participării la război, telefoanele mobile, precum și alte probe care vor fi supuse cercetării penale”, se arată într-un comunicat a lGPF.

Urmare a audierii bănuiților, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus la Judecătoria Chișinău – sediul Ciocana demersurile de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile. Urmează ca instanța să decidă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.