Acasă Social VIDEO // Filme ale unui regizor moldovean, premiate la un festival din...

VIDEO // Filme ale unui regizor moldovean, premiate la un festival din New York

0

Două filme ale regizorului moldovean Dumitru Grosei au fost premiate la Festivalul World Independent Cinema Awards 2021 din New York. Filmul documentar „Călărași – un ținut la poarta Raiului” (2018) a obținut premiul pentru „Cel mai bun documentar”, iar scurtmetrajul de ficțiune „Cadoul” (2015) – premiul pentru „Cel mai bun sound design”, transmite SafeNews.md cu referire la replicamedia.md.

Filmul documentar „Călărași – un ținut la poarta Raiului” este despre regiunea Călărași, înconjurată de Codri. Situată în mijlocul unei cruci imaginare formată pe harta Moldovei de patru mănăstiri: Hârjauca, Frumoasa, Hârbovăț și Răciula, această locație bogată și frumoasă are propriile sale priorități specifice: istoria, cultura, spiritualitatea, etnografia, agricultura, meșteșugurile și obiceiurile străvechi.

„Călărași – un ținut la poarta Raiului” a mai avut 43 de selecții oficiale și 8 premii din întreaga lume la festivaluri internaționale.

Filmul „Cadoul” este despre un copil care primește de la tatăl său drept cadou de Crăciun un binoclu. Dar băiatul vrea mai mult, el vrea să meargă cu tatăl său la vânătoare. Orice copil, mai devreme sau mai târziu, trece obligatoriu printr-o experiență de viață majoră. În cazul lui Victor, copilul din film, această experiență a venit într-un mod neașteptat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.