Acasă Politic VIDEO// Filip cheamă la discuții în formatul PD-PSRM-PAS-Platforma DA. Subiectele propuse de...

VIDEO// Filip cheamă la discuții în formatul PD-PSRM-PAS-Platforma DA. Subiectele propuse de democrați

0

Pavel Filip a lansat o invitație de dialog în formatul PDM-PSRM-PAS-Platforma DA. Potrivit președintelui Partidului Democrat din Moldova, acaestă întâlnire pe platformă parlamentară va fi axată pe trei subiecte importante: criza din agricultură, asigurarea unor alegeri prezidențiale libere și situația privind pandemia COVID-19.

„Acest dialog comun va fi un semnal de normalitate. Putem să arătăm că dincolo de ceea ce ne separă, suntem capabili să găsim soluții pentru cetățeni. Să nu așteptăm până începe o nouă sesiune a Parlamentului”, a declarat Filip.

Democratul a menționat că va contacta partidele enunțate.

„În niciun caz PD nu va participa la dialog cu grupările Candu și Șor. Orice alt format care include aceste entități nu va fi acceptat de noi”, a menționat acesta.

„Agenda de discuții pe care o propunem este cea care preocupă nu doar PDM, dar și PSRM, PAS și Platforma DA. Cel mai important este însă că sunt teme care preocupă cetățenii.
1. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte. Au existat în spațiul public îngrijorări și nemulțumiri privind modificarea codului electoral. Cred că este important să ascultăm propunerile fiecărui partid în acest sens și să căutam modalități concrete pentru a ne asigura că alegerile vor fi transparente și cetățenii vor putea vota în bune condiții.
2. Al doilea subiect important pe care îl vom propune spre discuție este situația gravă din agricultură provocată de secetă. Agricultorii vor să vadă că în Parlament se discută constructiv și serios problemele lor. Am certitudinea că împreună cu cei sincer preocupați de acest sector și cunoscători ai acestui domeniu, vom putea găsi o ieșire din situație care să mulțumească agricultorii.
3. Pandemia COVID-19. Au răsunat până acum de la această tribună zeci de propuneri și idei, unele mai bune, altele mai puțin realiste, dar cred că e cazul să le trecem în revistă pe toate și să vedem cum putem îmbunătăți situația. Nimeni nu a fost pregătit pentru această pandemie și, prin urmare, nu poate pretinde că deține adevărul în ultimă instanță. De aceea, mai multe minți (bine intenționate, desigur), vor genera soluții mai bune pentru oameni. Activitatea mediului de afaceri, anul școlar, redeschiderea grădinițelor, e important să vedem ce viziune are fiecare partid la aceste subiecte și să ne unim eforturile în acțiuni comune”, a mai spus liderul PDM.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.