Acasă Politic VIDEO // Filat: De când cu vremurile bune, noi avem cel mai...

VIDEO // Filat: De când cu vremurile bune, noi avem cel mai mare val de migrație

0

„Noi am avut mai multe valuri de migrație în trecut. Drama este că acum, când au venit vremurile bune, avem cel mai mare val de migrație.”

Declarația aparține fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, care a menționat în cadrul unei emisiuni că, în ultimii ani, din R. Moldova au plecat peste 210.000 de persoane, iar principalele motive sunt sărăcia și lipsa un viitor în țară.

„Dacă facem anumite comparații, noi am avut mai multe valuri de migrație care erau numite „valul sărăciei”, „perioada comunistă”, când plecau oamenii la muncă peste hotare pentru a-și întreține familiile. Acea migrație reprezenta 1,45% din populație, iar în 2014, acea migrație era de 0,7%. După a urmat „valul disperării”, când oamenii au început să plece din cauza lui Plahotniuc, iar acel procent al migrației a revenit la 1,4%. Însă drama este că acum, când au venit vremurile bune, când avem relații extraordinare în lume, acest procent este deja de 2,3%, adică peste 210.000 de persoane au plecat din R. Moldova. Sunt cifre care demonstrează incompetența guvernării. Sunt cifre care arată căderea economică din țară, cifre care arată cea mai mare inflație din regiune și cea mai proastă natalitate”, a spus Vlad Filat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.