Acasă Politic VIDEO// Eugeniu Nichiforciuc, despre excluderea sa din PD: A fost o decizie...

VIDEO// Eugeniu Nichiforciuc, despre excluderea sa din PD: A fost o decizie dubioasă din partea lui Pavel Filip și a câtorva lingăi. Eu rămân în coaliție ca deputat independent

0

Chiar dacă a fost exclus din Partidul Democrat, Eugeniu Nichiforciuc spune că încă face parte din PD și din coaliția de guvernare. Mai mult, acesta spune că va susține în continuare Guvernul Chicu, pentru că și-a dat vot de încredere. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „UNInterviu” de la UNIMEDIA.

„Eu nu am părăsit PD-ul. A fost o decizie dubioasă din partea lui Pavel Filip și a câtorva lingăi din preajma lui. Decizie, ce a fost publicată în știri prin comunicat de presă, care l-am aflat și eu. Nici eu, nici domnul Andronachi, ca vicepreședinți ai PD-ului, nu am participat la ședință, nici nu am știut despre această ședință”, a declarat Nichiforciuc.

Deputatul spune că la momentul actual în Parlament sunt 51 de voturi responsabile. „… care vor menține stabilitatea în Republica Moldova. Eu am votat pentru Guvernul Chicu, am dat vot de încredere. Eu voi susține în continuare Guvernul Chicu. Doar trebuie să facem anumite paranteze în această situație. Acum ca deja, ca fiind deputat independent, eu nu mai fac parte din anumite înțelegeri, care se rugau „haide, pentru echipă”, „haideți să fim solidari”. Atunci când s-a făcut această coaliție, PSRM avea 37 de deputați. PD avea 30 de deputați. Atunci partajările au avut loc 50 la 50. Vorbim acum de Guvern. Astăzi coaliția este creată din 37 de deputați PSRM și 11 deputați PD. De aceea ar fi ca unele chestii să fie revăzute. În special cele care nu caracterizează un lucru bun pentru Guvernare și nu vrea să particip la anumite înțelegeri și combinații de a promova băieți buni, rude și așa mai departe”, a punctat Eugeniu Nichiforciuc.

Contactat pentru o reacție, Pavel Filip avea telefonul deconectat, iar comunicatoarea acestuia nu a răspuns la telefon.

Amintim că Biroul Executiv al Partidului Democrat a decis lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat. Decizia vine după ce, deputatul Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea. Reprezentanții partidului susțin că aceștia demult nu mai iau parte la ședințele și acțiunile formațiunii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.