Acasă Social VIDEO// Drum reparat, însă nu până la capăt, locuitorii sunt nemulțumiți

VIDEO// Drum reparat, însă nu până la capăt, locuitorii sunt nemulțumiți

0

Drum reparat, însă nu până la capăt. Mai mulți locuitori din satul Heciul Vechi, raionul Sângerei sunt nemulțumiți de felul în care autoritățile raionale le-au reparat o porțiune de drum.Potrivit oamenilor, șoseaua este mai îngustă, iar asfaltul nu ajunge până la școală.

”Mi se pare cam îngust. Ar fi fost mai bine dacă era mai lat. Ar trebui să facă și bordura. Cred că în timpul apropiat se va face.Copiii se vor duce la școală la 1 septembrie, iar la noi e glod după ce plouă, și ar trebui să fie reparat până în deal, până la marginea satului”.

”Unde-i bine dacă nu-i bine. E rău. Uitațivă, el încă nu-i gata nici aici, nici partea cealaltă. Acesta e lucru terminat? Trebuie să mai lucreze, să-l mai îndrepte. Ei trebuiau să înceapă de la școală (să-l repare). Nici până la liceu n-au ajuns, dar nici până la pod. Cât era să mai facă acei 60 de metri”.

„Cum a fost, și cum este acum …este o bucurie mare pentru sat. Păcat că n-au făcut până la școală, pentru că copiii vor merge la școală. Nici încolo, nici încoace”.

„Drumul a fost făcut normal, dar trebuiau să facă cei 200 de metri până la școală, pentru copii. Dar așa l-au făcut în mijloc (satului), nici nu l-au reparat până la pod, 50 de metri mai trebuiau, nici până acolo nu l-au făcut, nici până la școală.Au spus că nu le-au ajuns bani. Poate de la Chișinău au și primit bani, dar aici, raionul face mult, el rupe. 200 de metri să fi ajuns la școală ca copiii să nu meargă prin glod și apă”, s-au plâns locuitorii.

Și șoferii se arată nemulțumiți. Ei spun că drumul este îngust, iar lipsa acostamentului pune în pericol siguranța circulației.

”E bun, doar că îngust. Două mașini mici ca a mea încap, dar două mai mari, nu, e pericol mare. Pe timp de vară e bun, dar iarna nu prea. Sunt porțiuni abrupte, și când va fi zăpadă, nu dă Doamne, o să “calce” mașina. E periculos pentru oameni, șoferi.Fiecare din noi plătim anual impozite, așa cum se cuvine, iar drumul se face cum se face”.

”De îngust e îngust, dar nici nu au terminat marginele, când ești cu mașina e dificil. Nu l-au făcut măcăr până în deal. Atunci când va ploua, toată piatra de acolo va ajunge aici, pe drum”, au precizat șoferii.

Primarul satului Heciul Vechi din comuna Alexandreni, susține că de renovarea acostamentului s-ar face responsabil Consiliul Raional Sîngerei, care a și reparat drumul.

”Este absurd total ca drumul care a fost reparat de Consiliul Raional să fie la balanța lor, iar acostamentul aferent drumului respectiv, jumătate de metru, să fie la balanța primăriei. Este absurd. Este lege care reglementează acest lucru”, a menționat primarul comunei Alexandreni, Alistar Dombrovoschi.

Segmentul de drum reparat măsoră 900 de metri. Vicepreședintele raionului Sîngerei afirmă că pentru lucrările de reparație au fost alocați 1,5 milioane de lei, bani insufucienți pentru profilarea acostamentelor.

”Dacă era acoperire financiară, noi era să facem și trotuar, și scurgere și toate celea. Noi ne-am dorit să fie mai lung drumul, dar fără aceste elemente, pentru că nu sunt bani”, a menționat vicepreședintele raionului Sîngerei, Ion Bîrsanu.

În satul Heciul Vechi locuiesc peste două mii de oameni.

nordnews.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.