Acasă Extern VIDEO // Doi roboţi cu AI au fost puşi să se întreacă...

VIDEO // Doi roboţi cu AI au fost puşi să se întreacă prin Deşertul Gobi. Viteza atinsă îi face cei mai rapizi din lume

0

O echipă de ingineri chinezi a reuşit să construiască o variantă de robot umanoid biped, denumit STAR1, despre care susţine că este cel mai rapid din lume, potrivit performanțelor atinse într-o cursă prin Deşertul Gobi.

STAR1 a reuşit să menţină o viteză maximă de deplasare de aproximativ 13 km/h (3,6 m/s) timp de 34 de minute, transmite vineri revista Live Science. Construit de compania chineză Robot Era, robotul biped STAR1 are o înălţime de 171 de centimetri şi cântăreşte 65 de kilograme, notează Agerpres.

Într-un videoclip promoţional al companiei, apar doi roboţi STAR puşi să se întreacă unul cu celălalt într-o cursă prin Deşertul Gobi (nord-vestul Chinei).

Unul dintre roboți  a primit o pereche de pantofi sport pentru a vedea dacă încălţările îl vor ajuta să alerge mai repede.

Roboţii STAR1, care folosesc motoare cu cuplu mare şi algoritmi AI, au navigat prin diferite tipuri de teren – de la pajişti la pietriş, drumuri asfaltate şi pământ bătătorit.

Ei au atins o viteză maximă de 3,6 m/s roboţii STAR1, doborând recordul de viteză deţinut de robotul H1 construit de compania Unitree, şi care a fost fixat la 3,3 m/s în luna martie a acestui an.

Robotul STAR1 foloseşte sisteme hardware controlate de AI ce au o capacitate de calcul de 275 de trilioane de operaţiuni pe secundă (TOPS), conform site-ului de specialitate Robot Era, depăşind cu mult unele dintre cele mai puternice modele de laptopuri ce au o putere de calcul ce variază între 45 şi 55 TOPS.

STAR1 este doar unul dintre numeroasele modele de roboţi umanoizi prezentate de diferite companii în ultimele luni, printre acestea numărându-se şi Optimus Gen-2, produs de Tesla, robotul Figure 01 sau Atlas, construit de Boston Dynamics.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.