Acasă Extern VIDEO // Doi antivacciniști, arestați în Italia, după ce au atacat cu...

VIDEO // Doi antivacciniști, arestați în Italia, după ce au atacat cu cocktailuri Molotov un centru de vaccinare

59
0
ads

Poliția italiană a arestat doi antivacciniști suspectați de aruncarea unor bombe incendiare într-un centru de vaccinare din orașul Brescia, scrie Euronews.

Pe 3 aprilie, două cocktailuri Molotov au fost aruncate în centrul de vaccinare din orașul din nordul țării, provocând incendierea unei laturi a două dintre pavilioane.

Suspecții, în vârstă de 51, respectiv 52 de ani, au fost arestați și puși sub acuzare pentru infracțiuni legate de terorism, fiind suspectați de posesie și folosirea unor dispozitive explozive și a unor „arme de război”.

Cei doi s-au identificat ca fiind membri ai mișcării antivacciniste „No Vax” și au încercat să saboteze eforturile de vaccinare cu scopul de a „alimenta climatul de nesiguranță”.

Antivacciniștii, care provin din orașul Brescia din Lombardia, au fost arestați după o investigație cu imagini surprinse de camerele de supraveghere și interceptări telefonice.

În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, iar focul nu s-a răspândit până la instalația electrică a centrului de vaccinare.

Cu puțin timp înainte de atac, unul dintre cei doi atacatori a scris pe pagina de Facebook „Dacă vrem să distrugem inamicul, trebuie să folosim aceeași armă -frica- iar teama lor ne va uni. Nu există alte soluții”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here