Acasă Politic VIDEO/ DOC// PUN se adresează Curții Constituționale: Pot fi considerați copiii celor...

VIDEO/ DOC// PUN se adresează Curții Constituționale: Pot fi considerați copiii celor represați de regimul comunist victime ale represiunilor?

0

Lidetul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Ticu, se adresează Curţii Constituţionale pentru ca magistrații constituţionali să decidă dacă copiii persoanelor supuse represiunilor care s-au născut în locul represiunilor sau în drum spre locul represiunilor pot fi consideraţi victime ale represiunilor politice ale regimului comunist.

Potrivit deputatului, un număr de 300 de persoane nu beneficiază de avantajele statutului de victimă a represiunii politice.

Iată sesizarea depusă de Țîcu la Curtea Constituțională:

„Astăzi este o zi tristă pentru cei care s-au născut pe teritoriul Basarabiei. Pe 6 iunie au fost deportate 35 000 de persoane, în special copii şi femei”, a spus Octavian Ţicu.

cotidianul.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.