Acasă Diverse VIDEO // Cea mai scumpă vacă din lume: A fost vândută cu...

VIDEO // Cea mai scumpă vacă din lume: A fost vândută cu patru milioane de dolari

0

Cea mai scumpă vacă din lume trăiește la o fermă din Uberaba, Brazilia. Animalul fost cumpărat cu cu peste 4,1 milioane de dolari și este un rezultat al îmbunătățirilor genetice.

Masivul animal alb este supravegheat video și are propriul bodyguard înarmat, dată fiind suma de 4,1 milioane de dolari la care a fost adjudecat la cea mai recentă licitație la care a fost vândut, scrie adevarul.ro.

Numită Viatina-19, valoroasa vacă este produsul a ceea ce s-ar putea numi „moo-genia” – îmbunătățirea efectivelor de bovine prin implantarea de embrioni în vaci surogat şi clonarea ulterioară a exemplarelor de top.

„Cred că a adăugat mult la îmbunătățirea genetică pe care toată lumea o caută și că în viitor vom avea cu siguranță o carne de mai bună calitate, un animal cu un randament mai mare al carcasei datorită muncii pe care o facem cu bovinele de elită”, spune co-proprietarul Ney Pereira.

Vaca este gestantă în acest moment şi cântăreşte 1.100 de kilograme

Viatina-19 aparține rasei Nelore, care este crescută pentru carne, nu pentru lapte, și reprezintă cea mai mare parte din stocul Braziliei, potrivit sursei citate.

Potrivit medicului veterinar care o monitorizează, Viatina este atât de valoroasă pentru că îmbină frumusețea rasei, capacitatea de reproducere și cuceririle geneticii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.