Acasă Sport VIDEO// Bayern München a câștigat finala Ligii Campionilor UEFA

VIDEO// Bayern München a câștigat finala Ligii Campionilor UEFA

0

Bayern München a câștigat finala Ligii Campionilor UEFA cu scorul de 1-0 în fața francezilor de la PSG. Aceasta este a șasea victorie pe care o obține FC Bayern în cadrul acestei competiții.

Golul bavarezilor a fost marcat de francezul Kingsley Coman în minutul 59.

Bayern a stabilit două recorduri în acest sezon de UEFA Champions League: este prima echipă care a câștigat toate meciurile din această competiție și a marcat cele mai multe goluri într-un sezon – 43 la număr.

Ce parcurs au avut PSG și Bayern până în finală

Paris Saint-Germain a ajuns în finală după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Real Madrid, Club Brugge și Galatasaray, în fazele eliminatorii învingându-le pe Borussia Dortmund (3-2, la general), Atalanta (2-1) și RB Leipzig (3-0), transmite digisport.ro.

De-a lungul acestui sezon de Champions League, PSG a pierdut un singur meci până la finală, a marcat 25 de goluri și a primit doar 5. Cei mai buni marcatori ai francezilor sunt Mauro Icardi și Kylian Mbappe, ambii cu câte cinci reușite.

De partea cealaltă, Bayern München a arătat o forță și mai mare în plan ofensiv. Campioana din Bundesliga a câștigat toate meciurile din grupa cu Tottenham, Olympiacos și Steaua Roșie, iar ulterior le-a eliminat pe Chelsea (7-1, la general), Barcelona (8-2) și Lyon (3-0).

În total, bavarezii au înscris de 42 de ori și au încasat în doar opt ocazii. Cel mai bun marcator este Robert Lewandowski, care a punctat de 15 ori. Polonezul nu a reușit să depășească în această seară recordul lui Cristiano Ronaldo pentru cele mai multe goluri reușite într-un sezon de Champions League – 17.

DIEZ.MD

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.