Acasă Politic VIDEO// Andrei Nastase anunță că va dona un salariu pentru restabilirea clădirii...

VIDEO// Andrei Nastase anunță că va dona un salariu pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale:”Vin dintr-o familie de muzicieni și această instituție simbol îmi este foarte aproape”

0

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, îndeamnă cetățenii din țară, dar și pe cei de peste hotare, să doneze bani pentru restabilirea clădirii Filarmonicii Naționale, cuprinsă de flăcări. Mai mult, politicianul a declarat că va dona și el un salariu, dar își va îndemna și colegii și prietenii să îi urmeze exemplul.

Din păcate, 80 de ani de cultură, de artă, de istorie, un simbol al culturii noastre naționale stă să cadă după ce s-a aflat că a luat foc tavanul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Aveți în spatele meu mai multe echipaje de pompieri, am reușit să vorbesc cu câteva dintre ele, oamenii muncesc în încercarea de a localiza și a stinge focul care nu încetează. Din păcate, se pare că nu va mai putea fi salvată Filarmonica Națională, un simbol al țării noastre. Dar, așa cum Notre-Dame va fi restaurată, așa putem face și noi același lucru, la fel cum Ateneul român a fost construit de oameni cumsecade din Romania, așa putem și noi. Oameni dragi, îi îndemn pe fiecare dintre dvs., să ne pătrundem de această pierdere imensă pe care o avem cu toții, să lăsăm deoparte tot ce ne dezbină și împreună să facem un efort astfel încât să putem reface Filarmonica Națională. Vin dintr-o familie de muzicieni și această instituție simbol pentru întreaga noastră țară îmi este foarte aproape. L-am cunoscut pe Serghei Lunchevici personal, atunci când eram un copil atunci când venea pe acasă pe la noi cu cei doi unchi ai mei Andrei și Gheorghe Mustea, ambii artiști ai poporului, ambii și-au luat zborul în viață de aici, de la Filarmonica Națională,” a spus Năstase.

Liderul Platformei DA a spus că își va dona un salariu pentru o lună și și-a îndemnat colegii și prietenii să facă același lucru, pentru ca obiectul de cultură să poată fi reconstruit.

„Împreună cu autoritățile, cu diriguitorii acestei instituții importante, cu întreaga societate, să putem acumula fondurile necesare pentru a restabili acest edificiu simbol. Îndemnul este de a dona toți, cei de acasă și din străinătate, 1, 10, 100, 1000 de lei, un salariu, astfel încât mână de la mână să reclădim Filarmonica. Eu voi dona un salariu pe care îl primesc lunar și voi încuraja și colegii, și prietenii mei să fac același lucru,”

https://www.facebook.com/AndreiNastase.DA/videos/382618989410518/

Incendiul la Filarmonică a izbucnit astăzi, la amiază. Oamenii legii au închis circulația pe străzile din preajmă, iar la fața locului au venit 10 autospeciale și circa 50 de pompieri, pentru a lupta cu flăcările. Focul s-a extins și a distrus acoperișul unui local de lux alăturat. Potrivit IGSU, incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.