Acasă Justiţie Veronica Dragalin: Corupția electorală în Moldova, documentată în detaliu

Veronica Dragalin: Corupția electorală în Moldova, documentată în detaliu

0

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat că „nu există alt exemplu cunoscut de o tentative atât de deschisă și obraznică de a corupe un scrutin electoral”, într-un interviu acordat publicației BBC.

Dragalin a discutat despre schemele de corupție din Republica Moldova și despre încercările de a bloca succesul referendumului.

„În colaborare cu poliția, procurorii au descoperit o schemă piramidală de plăți, gestionată direct din Federația Rusă de către Ilan Șor și grupul său criminal,” a explicat Dragalin, subliniind impactul negativ al finanțării externe asupra procesului electoral.

„Aici discutăm despre o țară străină care trimite bani cu scopul de a influența alegerile,” a adăugat ea, menționând că dovezile obținute includ interceptări telefonice, surse operative și declarații ale martorilor, o parte dintre acestea fiind deja făcute publice.

De asemenea, șefa Procuraturii Anticorupție a observat că schema de finanțare ilegală a partidelor și corupția electorală au evoluat de-a lungul timpului.

„Dacă la început, persoanele implicate încercau să mascheze ilegalitățile, acum acestea sfidează legile cu desăvârșire,” a afirmat Dragalin.

Reprezentanții instituției au confirmat că „Procuratura Anticorupție continuă să investigheze aceste măsuri de influențare ilegală a alegerilor și se angajează să sancționeze pe toți cei implicați, conform legii.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.