Acasă Social Veaceslav Platon a intrat astăzi cu forța la ședința CNPF. Acesta era...

Veaceslav Platon a intrat astăzi cu forța la ședința CNPF. Acesta era însoțit de angajați ai Pazei de Stat care au încercat prin altercații să treacă de paza instituției

0

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a intrat astăzi cu forța la ședința Comisiei Naționale a Pieții Financiare. Acesta era însoțit de angajați ai Pazei de Stat care au încercat prin altercații să treacă de paza instituției. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de președintele CNPF, Valeriu Chițan, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

„La ședința de azi au fost invitate patru persoane de la Moldasig pentru a discuta două probleme esențiale în acest caz – facilitarea accesului administratorului special al CNPF în conducerea Moldasig și acordarea specimenelor semnăturilor bancare pentru acesta ca să fie efectuate plățile în cadrul Carte Verde”, a declarat președintele CNPF.

Chițan a adăugat că la ședință s-a trezit cu Veaceslav Platon și încă două persoane care nu se regăseau pe lista persoanelor invitate. Rugat să ne spună mai multe detalii, președintele CNPF a declarat următoarele:

„Persoana în cauză, însoțit de pază și încă câteva persoane, unele din ele chemate de Comisie să fie prezente la ședință altele nu, au venit astăzi la sediul CNPF. La intrarea în sediu au existat altercații cu paza instituției. La turnichet li s-a dat de înțeles oamenilor din paza noastră că persoana în cauză este însoțită de pază de stat și că nu ar trebui să creeze probleme. Într-un final când am ajuns la ușa sălii unde urma să aibă loc ședința era prezentă persoana de care vorbiți, administratorul Confident Audit și alte două persoane care nu erau invitate”.

Președintele CNPF a adăugat că în urma discuțiilor din cadrul ședinței nu s-a găsit compromis pe faptul accesibilității administratorului special al CNPF la Moldasig însă rezultate palpabile au fost simțite la subiectul plăților de către Moldasig pentru a exclude îngrijorările partenerilor exeterni privind Cartea Verde.

„Persoana în cauză a cerut ca să fie urgentate avizele CNPF cu privire la administratorii Moldasig. Noi însă potrivit legii avem timp 30 de zile ca să facem acest lucru pentru că așteptăm răspunsuri de la alte instituții de resort pentru a verifica integritatea dar și alte lucruri”, a adăugat Chițan. 

Amintim că CNPF s-a adresat către Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Serviciul de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii în sensul ”repunerii ordinii și legii în remedierea situației și crearea condițiilor potrivite pentru administrarea ”MOLDASIG” SA”. În demersul respectiv, Comisia Națională notifică autoritățile de resort ”… că la expirarea a 10 zile de la instituirea de către CNPF a administrării speciale provizorii, accesul persoanei desemnate (CNPF) în incinta ”MOLDASIG” SA este unul fizic/brutal îngrădit. Între timp, ”MOLDASIG” SA se confruntă cu probleme majore cu impact cuantificabil absolut nefast. Astfel, împotrivirea pretinșilor noi șefi, care ”gestionează” entitatea, blochează înregistrarea la Bancă a specimenelor de semnături ale administratorului special (CNPF) și contabilului-șef (”MOLDASIG” SA). Mai mult, cazul ”MOLDASIG” SA riscă să readucă Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA), implicit R. Moldova, în situația de a fi excluși din SIA ”Carte Verde” – asta după ce recent, la consumarea a două decenii ”de suspans”, am fost acceptați (în sfârșit!) membri cu drepturi depline în acest organism internațional”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.